EL PROJECTE AERÒDROM 318 AL VIII FÒRUM DE RECERCA DEL BAIX TER

El dia 21 de novembre d’aquest 2020, el projecte aeròdrom 318 va tornar a ser present a la VIII edició del Fòrum de Recerca del Baix Ter. Aquest any s’havia de fer a la Tallada d’Empordà, però l’actual situació de pandèmia mundial ho va impedir. Per contra, ens vam apuntar a l’aventura de ser presents en un nou format, el digital i en temps real a Youtube!

L’experiència va ser molt gratificant i certament aquest format ens permet arribar a moltes més persones interessades a conèixer detalls de les darreres investigacions en matèria de l’aviació durant la Guerra Civil Espanyola. La investigació i la divulgació d’aquestes investigacions és clau a l’hora d’aproximar-nos als fets.

En aquest sentit, la comunicació feta pel projecte aeròdrom 318 es titulava 7 de febrer de 1938: Un aterratge forçós a Ullà. Vam comunicar i d’aquesta manera deixar constància de la troballa d’un document històric que prova que el 7 de febrer de 1938, sobre les 17,30 h es va produir un aterratge forçós per part d’un avió de reconeixement republicà a Ullà. Testimonis de la zona com el de Mercè Pagès, recordaven fets similars.


El fòrum de recerca es consolida com un element de referència i punt de trobada d’investigadors locals. Cal agrair a tots els participants i al Museu de la Mediterrània la iniciativa i la feina feta.


El fòrum es pot recuperar a través del canal de Youtube del Museu de la Mediterrània en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=88VqjY_Ccw8&t=112s

Deja un comentario